Bästa verktygen för supportbiljetter och programvara för kundtjänst

Annonser

Senast uppdaterat den 01/08/2023

När organisationer expanderar måste deras processer vara sammanhängande och effektiva. En sådan programvara som kan hjälpa dig att uppnå detta är helpdeskprogramvara.

Programvarusystem för helpdesk-biljetter skapar samordning och hantering i företag för tjänsteleverantörer och kunder. De genererar biljetter och skapar ledtrådar för den berörda personalen så att de kan besvara kundernas frågor. Den samlar in frågor som lämnas in i alla kanaler och strömlinjeformar dem till ett enda nav.

Ett idealiskt helpdesk-system bör ha arbetsflödesautomatisering för effektiva lösningar. Den bör också ha konsekvent omnikanalsupport, snabb ärendetilldelning, rapportering och analys, vilket kan bidra till att skapa en kunskapsbas som underlättar arbetsflödet för kunder och leverantörer.

Det rapporteras att 40% av kunderna föredrar kunskapsbaslösningar från självbetjäning framför direkt support från agenter.

Topprankad programvara för helpdesk

Det finns många programvaror för helpdesk, men några få sticker ut i mängden. Här är de bästa baserat på användargränssnitt, användbarhet, integrationer, funktioner och funktionalitet.

Cometchat

Cometchat är en enkel programvara för hjälpdisk med chatt-API som kan integreras med mer än 92 kanaler. Den har inbyggda och anpassningsbara funktioner för moderering och administration.

De unika funktionerna inkluderar mjukvara som en tjänst (SaaS) och molntjänster, vilket gör att tjänsterna kan erbjudas utan snedvridningar. Dessutom kan du använda text-, röst- och videochatt. Cometchat används ofta inom e-handel, e-lärande, hälsovård och spelindustrin.

EngageBay

Engagebay är ett allt-i-ett-system med många funktioner för småföretag tack vare det användarvänliga gränssnittet och den förenklade interaktionshanteringen. Med de högst rankade integrations-API:erna och åtkomsthanteringen håller de koll på förfrågningarna och deras status.

Engagebay har tre typer av helpdesks: sociala, globala och flerkanaliga. Den har ett komplett CRM-system som automatiserar det mesta av inflödet. Enkel installation och användning gör att den hamnar på den här listan.

Freshdesk

Freshdesk är en programvara för kundsupport som har förenklat interaktion och ärendehantering. Den erbjuder SLA-hantering, förslag till ärendefält, automatisering av scenarier och konserverade svar.

Det har gjort konverteringar enklare, samarbeten starkare och insikter mer lättillgängliga. Den har omnichannel-support och en tillräcklig kunskapsbas som gör det möjligt för kunderna att utföra självbetjäning. Den säkerställer efterlevnad av regelverk, säkerhet och dataskydd.

HappyFox

HappyFox är en av de bästa programvarorna för helpdesk. Den är enklare att konfigurera, har ett lätthanterligt gränssnitt och har stöd för integrering av sociala medier. Den erbjuder enkel och användbar biljetthantering.

Regelbundna ärenden hanteras i kunskapsbasen för att spara tid och erbjuder självbetjäning. De viktigaste funktionerna är bland annat konserverade svar, massåtgärder, realtidsrapportering och dokumentlagring. HappyFox har SLA-hantering och arbetsflödeskonfiguration.

Jitbit Help Desk

Jitbit ger värdefull support till kunderna. Det är specialiserat på biljettsystem för e-post. Den är enkel att konfigurera, använda och integrera med mer än 500 andra kanaler. De har en mycket automatiserad kundsupport för upprepade frågor.

För kritiska problem skapas ett ärende med en förfallodag. De har en SaaS- och lokal helpdesk-tjänst med enastående konserverade svar, kunskapsdatabas och teambrevlåda. Det hjälper också till med IT-förvaltningstjänster.

LiveAgent

LiveAgent hjälper tjänsteleverantörer med personliga kundinteraktioner och har ett system för att generera och hantera biljetter med hög hastighet. De viktigaste funktionerna är SLA-hantering, självbetjäningsportal, kunskapsbas, rapportering och analys.

Programvaran kan också installeras i molnet eller på plats och är idealisk för små och medelstora e-handelsföretag. Dess funktionalitet och förmåga att tillhandahålla omedelbara lösningar för att förbättra kundsupporthanteringen gör den till en favorit bland företag.

OneDesk

OneDesk har ett enkelt användargränssnitt och är perfekt för små och stora organisationer. Biljetter skickas direkt till e-post där de tilldelas det berörda supportteamet.

Den har automatiserade och anpassningsbara arbetsflöden, självbetjäningsportaler, en kunskapsdatabas och integrationer med flera applikationer. Den förbättrar svarstiden genom att erbjuda SRM- och SLA-hantering. OneDesk är intuitivt och enklare att konfigurera.

ProProfs hjälpdesk

ProProfs är en annan helpdesk som maximerar användbarheten och som möjliggör ett smidigt flöde av arbete. Programvaran integreras med andra appar och använder automatisering för att förbättra prestandan.

Det ger också tjänsteleverantörer snabba och korrekta svar med en effektiv chatt och kunskapsdatabas. Flera integrationer koncentreras till ett enda nav. Programvaran kan hålla reda på alla frågor och märka dem i rätt tid. Det kan minska antalet biljetter med upp till 80 % tack vare självbetjäning.

SolarWinds Service Help Desk

Den här helpdesken minskar svarstiden med upp till 48 % tack vare smart dirigering av biljetter. Den AI-drivna kunskapsbasen gör det möjligt för agenten att svara snabbt på frågor. Service helpdesk har också automatiserade arbetsflöden, integrerad tillgångshantering och en serviceportal.

Det är en användarvänlig lösning för hantering av IT-tjänster som är idealisk för alla organisationer med komplexa IT-system. Men det saknas ändå mallade svar och integrering av sociala medier.

Men det saknas ändå mallade svar och integrering av sociala medier.

Zendesk är en prisbelönt programvara för kundsupport. Det är lätt att konfigurera, integrera och implementera. Den erbjuder rapportering och analys för en bättre förståelse av kundernas feedback.

Den erbjuder rapportering och analys för en bättre förståelse av kundernas feedback. Det rekommenderas för små organisationer eftersom det är lätt att hantera små team som startar CRM eftersom mer omfattande integrationsfunktioner är begränsade.

Zoho Desk

Zoho är en programvara för kundrelationer och support. Den har flera funktioner för omnikanalsupport, automatisering av arbetsflöden, AI-driven självbetjäning, insikter och påverkan på kundrelationer.

Den kan integreras i andra appar för ett snabbt svar. Det gör det möjligt för leverantören att hålla reda på biljetttiden och agentens status. Den har användbara API:er för att automatisera alla skräddarsydda applikationer inom organisationen. Den är idealisk för alla typer av organisationer.

Slutliga tankar

Helpdesks delegerar och prioriterar ärenden och uppgifter i en organisation. De minskar svarstiden, ökar kundnöjdheten och förenklar komplexa IT-system.

Helpdesks sänker kostnaderna för kundsupport på grund av deras omnikanalsupport och centraliserade svarspunkt. Att välja en idealisk helpdesk kan därför lätta på bördan och öka produktiviteten i alla företag.

Liknande inlägg